A short note to my Scandinavian readers

khymos-norwegian

This post is mainly of interest to readers who understand Norwegian. I post this because I recently updated Khymos with a couple of pages of special interest for people in Scandinavia. I’ve also recently held several presentations to Norwegian audiences, and in this respect there are some pages in particular that I would like to point them to (such as local suppliers, books etc.). Therefore the rest of the post is in Norwegian, but I can assure you that I will continue to blog in English 🙂

Jeg skriver på norsk fordi jeg nylig har oppdatert de norske sidene med skandinaviske linker og bøker (jeg har begrenset meg til norsk, svensk og dansk). I tillegg er det også en norsk side med generell introduksjon til nettstedet Khymos og litt informasjon om meg selv. Forordet til oppskriftsamlingen “Texture – A hydrocolloid recipe collection” har jeg også oversatt til norsk. I forbindelse med at jeg har holdt foredrag om “Kokkens kjemiske kjøkkentriks” under forskningsdagene i Oslo har det vært en del oppmerksomhet fra media: “Kjemi på kjøkkenet”, “Kjemi blir magi på kjøkkenet” og et innslag i Sånn er livet på P2 (nedlastbar podcast). Det kom også et intervju med meg i VG om ikke så lenge torsdag 8. oktober. Linker til eldre intervjuer og radioinnslag finnes her. En del har spurt om hvor man for eksempel får kjøpt hydrokolloider og annet utstyr. Noen muligheter er beskrevet her, men jeg tar gjerne imot tips om andre som selger dette – både i Norge, Sverige og Danmark.

One comment

  1. Godt initiativ 🙂 Det var også en mulighed at lave en oversigt over skandinaviske restauranter som benytter sig af molekylærgastronomiske teknikker. Af danske eksempler kan fremhæves Malling & Schmidt her i í…rhus og restaurant Paustian i København.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.